• info@esteaura.com Terrace Fulya, İstanbul
  • +90 530 442 60 99
hizmet

Argon Plasma Liposuction

  • 12 Temmuz 2022
  • Yazar: Esteaura .
 Argon plasma estetik, argon gazı ve plazma enerjisinden yararlanarak, liposuction işlemleri ardından sarkan kol derisini toplar. Böylece hayallerinizdeki görünüme ulaşmanız sağlanır. Burada yararlanılan cihaz, basınçlı argon gazı kullanarak radyofrekans enerjisini içi bor bir kanüle yönlendirir.

Kanül, liposuction kanülüne benzer şekilde hareket ettirilmektedir. Deri altı kolajen matrisinin küçük bölümlerini hızlı bir şekilde 85 dereceye ısıtır. Böylece kolajenin saniye kesirleri içinde, güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Lif uzunluğunda böylece yüzde 40 ile 50 arasında bir azalmaya yardımcı olur.

Doku içerisinde yeni kolaen geliştikçe cilt tonu de bir yıl boyunca gelişmeye yardımcı olur. Bu konuda yapılan araştırma ve incelemeler, Argon plasma liposuction işleminin yüzde 36’ya kadar ölçülen cilt yüzey alanı daralması sağlamaktadır.

Esteaura bilgi ve teknolojiyi birleştirerek, bu tedaviden istediğiniz sonuçları almanıza yardımcı olur. Böylece daha iyi sonuçlara ulaşabilir, kendinizi daha da güzel hissedebilirsiniz.

Argon Plasma Liposuction Güvenilir Mi? 

Argon plasma liposuction güvenilir mi? Argon plazma ile çalışan bu cihazlar, sadece hedeflenen bir alanı ısıtır. Bu nedenle işlem geniş değil dar, kısa bir alanda gerçekleştirilir. Dolayısıyla sadece kısa sürede sonuç almayı sağlamaz. Aynı zamanda güvenilir bir yapısı vardır.

Toplu doku ısıtmasından farklı şekilde tedavi bölgesini çevreleyen doku çok daha soğuk sıcaklıklarda kalmaktadır. Klinik ölçümler ortalama tedavi bölgesinde cilt sıcaklıklarının yaklaşık 38 dereceye ulaştığını göstermektedir. 

Bu nedenle argon plasma teknolojisi, benzersiz ısıtma ve soğutma özelliklerine sahiptir. 

Argon Plasma Liposuction Nasıl Yapılır?

Argon plasma nedir ve nasıl yapılır, liposuction yaptırmak isteyenler tarafından merak edilebilir. Bu işlemler yağ alma işleminden hemen sonra gerçekleştirilir. Dolayısıyla hasta hala muayenede, masada yatmaktadır.

Bunun için kullanılan cihaz, liposuction kanülü için yapılan kesilerden birkaç kere takılarak, yavaş bir şekilde geri çekilir. Bunlar tedaviden sonraki 24 içinde görülecek olan önemli yumuşak doku ve cilt kasılmalarını tetiklemek için farklı derinliklerde uygulanır.

Liposuction Nasıl Yapılır? 

Argon plasma liposuction için normal yağ aldırma işleminin de nasıl yapıldığını bilmeniz gerekir. Bu işlemler vücutta,

1.     Üst kollar,

2.     Bacakların iç kısımları,

3.     Kalça bölgesi,

4.     Göğüs bölgesi,

5.     Yüz, boyun ve çene bölgesi,

6.     Karın ve bel bölgesi,

7.     Ayak bilekleri gibi farklı alanlara yapılabilir.

Dolayısıyla Argon plasma uygulaması da buna uygun bir şekilde, ilgili alan üzerine gerçekleştirilebilir. Liposuction, günümüzde 5 farklı şekilde yapılabilir;

1.     SAL: Vakum Yardımlı Liposuction işlemlerinde yağın alınmak istediği alana önce karışım sıvı enjektesi yapılır. Bu işlemden önce sağlanır. Ardından da lokal anestezi ya da tam anestezi uygulanır. Bölgeye açılan 2 mm’lik kesilerden 3 mm çapındaki kanüllerle girilir. Böylece operasyon da tamamlanır.

2.     PAL: Güç Yardımlı Liposuction işlemlerinde özel üretilen kanüller kullanılarak, geniş bir alanda yağ alma operasyonu gerçekleştirilir. 

3.     RFAL: Radyo Frekans Destekli Liposuction, klasik vakumlama işlemi ile yağ emme ardından lazerle ısıtılması gereken derinin, daha gergin kalmasını sağlar. Böylece daha gergin ve sıkı bir yapı sağlar.

4.     UAL: Ultrasonik Liposuction, ultrasonik ses dalgaları vasıtasıyla yağ hücrelerinin alınmasını sağlar. Etrafta yer alan diğer dokulara zarar vermeksizin, kısa süre içinde tamamlanması mümkündür.

5.     WAL: Su Yardımlı Liposuction yaparken, deri altına enjekte edilen su aracılığıyla yağların karıştırılması amaçlanır. Böylece kanüller kullanılarak emilmesi de daha kolay bir şekilde gerçekleşir.

Argon plasma liposuction işlemleri bunların hepsinden sonra uygulanabilir. 

Argon Plazma Liposuction İşleminden Kimler Faydalanabilir?

Argon plazma liposuction işlemlerinden, yağ aldırma tedavisini gören herkes yararlanabilir. Ancak öncesinde uzman hekimler tarafından muayene yapılarak buna göre uygulanmaktadır. Argon tedavisinde kullanılan cihaz, liposuction sonuçlarını daha da iyi hale getirir. Böylece sıkı ve genç vücut hatları sunar. Bu işlemlerde,

1.     Karın,

2.     Yan kısımlar,

3.     Uyluklar,

4.     Dizler,

5.     Üst kollar,

6.     Sütyen kıvrımları,

7.     Alt yüz ve boyun alanlarına uygulama yapılabilir.

Bunların yanı sıra post-bariatrik hastalarda, cilt kasılması gereksinimi yüzde 33’ten az ise tedavi edilebilir. Diastasis Recti, yani karın kaslarının ayrılması durumunda biraz iyileşme gözlemlenebilir. Ayrıca doğum ardından vücudunu eski haline getirmek isteyen kadınlara da argon plasma liposuction uygulaması yapılabilir. 

Bunun dışında göğüs dikleştirme ameliyatları esnasında, göğüs derisini ve dokusunu önemli derecede iyileştirmek için kullanılabilir. Böylece göğüs bölgesi ton ve doku olarak daha genç görünebilir. Ancak kesin uygulamaların doktor onayı çerçevesinde gerçekleştiği unutulmamalıdır.

Argon Liposuction Cilde Etkileri Neler?

Argon plasma liposuction işlemleri, anında iyileşmeleri görmenizi sağlar. Bunun yanı sıra etkileri ilerleyen günlerde daha da artar. 

Uygulama alanında bulunan ince çizgiler, ilk hafta içerisinde düzelir. Böylece daha iyi sonuçların alınmasına yardımcı olur. Ancak tam anlamıyla sonuçlar, 3 ile 6 ay arasında meydana gelmektedir. Liposuction argon plazma güdümlü radyofrekans enerjisi ile birleştirildiği zaman cildin ve yumuşak dokunun gevşekliğinde, konturunda ciddi bir iyileşme sağlar. 

Argon Gazının Özellikleri Nelerdir?

Argon plasma liposuction esnasında argon gazından yararlanılmaktadır. Bu bir soygaz olup tatsız, renksiz ve kokusuz bir yapısı vardır. 1984 yılında Lord Rayleigh ve William Ramsay tarafından geliştirilmiştir.

Gazın moleküler ağırlığı 39, 948 olup spesifik ısı 0.124 J/9 derecedir. Buharlaşma ısısı 6469 jule olup yoğunluğu 1,69 kilogramdır. Bu 15 derece ve 1 atmosferde geçerlidir. Hacimsel genişlemesi ise likitten gaza 1 atmosferde 846’dır. 

Plazma ise bir gazın iyonize olup elektronlarını iletebilir hale geldiğinde aldığı isimdir. Alanında uzman hekimler tarafından uygulanırsa liposuction sonuçlarını daha da yukarıya çıkarmaktadır.

Liposuction Ardından Nelere Dikkat Edilmeli? 

Eğer Argon Plasma Liposuction işleminden en iyi sonuçları almak istiyorsanız, tüm işlemler ardından nelere dikkat etmeniz gerektiği de bilinmelidir. Aksi durumda istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Liposuction ardından hastaya korse giydirilmekte olup bu banyo zamanı haricinde asla çıkarılmamalıdır. İşlemler ardından, bölgesel ağrılar meydana gelebilir. Ancak bu normal ve geçici olup hekiminiz tarafından reçete edilen ağrı kesiciler ile kontrol edilebilir.

Liposuction esnasında yapılan dikişler ortalama 5 ile 7 gün arasında alınır. Hastalar, ameliyattan minimum 6 saat sonra yeme-içmeye başlayabilir. Uygulama bölgesinde meydana gelen morluklar da 2 hafta içerisinde geçmektedir. 

Egzersizler ise liposuction işleminin 1 hafta sonrasında, hafif şekilde başlayabilir. Tempolu sporlar ise üçüncü haftanın geçmesiyle yapılır. Ancak daha ağır işlemler için beklenmesi gerekir. Bunların yanı sıra Argon Plasma Liposuction konusunda doktorunuzun belirttiği noktalara da dikkat edilmelidir.

Liposuction Acılı Mı?

Liposuction yaptırmak isteyenler, bu işlemlerin ağrılı, acılı olmadığını da merak edebilir. Burada ilk olarak işlemlerin tam ya da lokal anestezi altında yapıldığı bilinmelidir. Argon Plasma Liposuction da yağ almayı takiben gerçekleştirildiği için hasta hala uyuşturulmuş halde bulunmaktadır. Bu nedenle ağrı ve acı bulunmaz.

Liposuction tamamlandıktan sonra ilk birkaç gün boyunca ağrılar meydana gelebilir. Bunun için doktorunuz size ilaç reçete edebilir. Kişiler, günlük yaşamlarına 3 ile 5 gün arasında dönebilmektedir. İşlemlerden 2 gün sonra korse çıkarılarak temizlik gerçekleştirilir.