• info@esteaura.com Terrace Fulya, İstanbul
  • +90 530 442 60 99

Kaş Kaldırma

Kaş kaldırma, gözleri gölgeleyen, yüze kızgın ve yorgun bir ifade veren, formunu kaybetmiş kaşlara yapılan bir operasyondur. Yüz ve özellikle göz güzelliğini destekleyen yapısı olan kaşlar, taze ve aydınlık bir görüntü için yardımcı uzuvlardır. Doğal yaşlanma süreci içerisinde alnın üzerindeki derin olukların ve iki kaş arasındaki çizgilerin belirgin hale gelmesi son derece normaldir. Özellikle güneşe maruz kalan ve kilo dalgalanmalarıyla genç görüntüsünü kaybeden kaşlar, bir süre sonra kırışıklıklara ek olarak düşmeye başlar. Kaş kaldırma operasyonu hem pürüzsüz bir alın hem de gergin bir kaş yapısıyla yüzün kaybettiği aydınlık havayı tekrar verecektir. Öfkeli, üzgün ve yorgun ifade bu operasyon sayesinde çözümlenir.

Yöntem ve Uygulamalar

Kişilerde en belirgin yaşlanma belirtisi ilk olarak yüz bölgesinde ortaya çıkar. Yaşlanma olarak göz ve alın çevresinde kırışıklıklar ve kaş bölgesinde düşüklükler görülür. Aynı zamanda göz kapaklarında düşmeler de yaşlanmanın belirtileri arasındadır. Kaş bölgesinde ve üst göz kapaklardaki sarkmalar zamanla gözün üzerine toplanarak görüşü zorlaştıracak konuma getirebilir. Yüz ifadesini de etkileyen bu durum, yüz bölgesinin olduğundan daha sinirli ve yorgun görülmesine neden olacaktır. Bunların önüne geçmek için kaş kaldırma işlemi uygulanarak, kaşları olduğundan daha güzel ve kusursuz bir duruma getirir. İşlemin birçok farklı yöntemi bulunur. Bu yöntemler arasında cerrahi yöntem gerektirmeyen işlemler ve ameliyat ile yapılan operasyonlar vardır.

Cerrahi yöntemler arasında; klasik kaş kaldırma, kaş askısı ve endoskopik kaş kaldırma cerrahi yöntemlerle uygulanır. Ameliyatsız yöntemlerle ise ulterapi ve botoks işlemleri uygulanır. Ulterapi yöntemiyle kaş kaldırma, (High Intensity Focused Ultrasound) yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason enerjisi olarak geçmektedir. Bu uygulamada ciltte herhangi bir yara izi oluşturmadan 4,5 milimetre derinine kadar ulaşılabilir. Botoks ile kaş kaldırma işleminde ise kişinin yüz şekline uygun bir kaş modeli belirlenir. Kaşın yüzde olması gereken pozisyonuna çekilerek yüz ile daha uyumlu hale gelmesi sağlanır. Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı; en sık kullanılan yöntemdir. İnce kameralar yardımıyla kesi işlemi yapılmadan uygulanır. İz bırakmayan bu işlemde saçlı derinin iç kısmından başlanarak birkaç küçük delik oluşturulur ve ameliyat gerçekleştirilir. Diğer uygulamalara göre daha kalıcı sonuçlar elde edilebilir.

Kişiye Göre Kaş Kaldırma Yöntemi

Kaş kaldırma yöntemlerinde klasik kaş ameliyatı ve kaş askısı yöntemi bulunur. Klasik kaş askısı ameliyatının bir diğer ismi şakak germe ameliyatıdır. Bu işlemde kişinin şakak kısmından saçlı deri çıkartılarak ilgili bölge gerilerek yapılır. Bu işlemin bir dezavantajı olarak, saçlı deri içerisinde yapılan dikişler belli bir zaman sonra genişleyerek saçsız bölgelerin açılmasına sebebiyet vermesidir. Bu yüzden bu işlem uygulandığında çok fazla kalıcı olmayabilir. Bir diğer yöntem olarak kaş askısı yöntemi, lokal anestezi altında kolaylıkla uygulanabilir. Saç çizgisinin ön kısmından açılan küçük bir delikle içeriden dikiş işlemi uygulanır. Bu sayede kaş istenilen pozisyonda asılabilir. Bu yöntemin dezavantajı ise etkinin istenilen düzeyde uzun süre kalıcı olmaması ve kaşların eski haline geri dönmesidir. Mimik hareketlerine bağlı olarak, 6 ay ile 2 yıla kadar uzayabilir. Genel olarak bu işlem bir uzman tarafından yapılmasında fayda vardır.

Kaş modeli kişinin yüz ifadesini belirler. Kişinin yüz şekline göre belirlenen kaş “ideal kaş” olarak adlandırılır. Yuvarlak yüzlü olan kişiler için, keskin açılı kaşlara sahip olmaları, oval yüze sahip olan kişiler için hafif açıya sahip kaş modeli, uzun yüze sahip olan kişilerinde düz kaşlara sahip olmaları, kare veya köşeli yüze sahip olan kişilerinde ise yay şeklinde kaşlara sahip olmaları önerilir. Kaş kaldırma yöntemlerinde en doğru yöntemi uzman doktor karar verecektir. Bu yüzden en doğru karar için doktor muayenesi önemlidir.

Kaş Kaldırma Ameliyatı ve İyileşme Süreci

Kaş kaldırma ameliyatı, saçların arasından 1-2 santimlik kesi yardımı ile girilerek, dokuların serbestleştirilmesi sonrasında kaşların altındaki dokuların yukarıya doğru asılması şeklinde yapılır. Kaş askılama yöntemi yapılarak daha gergin ve keskin bakışlara sahip olunması sağlanır. Ameliyattan sonra ciddi rahatsızlık verecek bir ağrı hissedilmez. Kişi günlük hayatına hemen dönüş sağlayabilir. Ameliyattan sonra 4-5 gün kadar alın ve göz bölgesinde şişlikler olabilir. Operasyon saçlı deri içerisinden yapıldığı için dışarıdan bakıldığı zaman herhangi bir iz görülmez. Ameliyat yapılmadan önce estetik alanında uzman bir doktora başvurmak gerekir. Bu operasyona ihtiyacınız olup olmadığına doktor karar verecektir. 

Ameliyat sonrasında kaşların etrafına bant ve pansuman uygulaması yapılır. Bu iyileşme süreci içerisinde alın bölgesine soğuk kompres uygulanarak şişliklerin daha kısa sürede inmesi sağlanabilir. Ameliyat sonrasında şişlikler olması gayet normal bir durumdur. Morluklar oluşması nadir görünen bir durum olmakla birlikte, morluk oluşması halinde doktora başvurmakta fayda vardır. Ameliyattan 3 gün sonra saçları çok narin bir şekilde yıkamak gerekir. Ameliyattan 7 gün sonra da dikişler alınarak şişliklerin daha aza indirilmesi sağlanır. Ameliyattan sonra kısa bir süre kaşları hareket ettirmede sorun yaşanabilir. Ayrıca kaş alanında da hissizlik yaşanabilir. Tüm bunlar ameliyat sonrasında beklenen durumlardır. Bunların dışında bir durumla karşılaşıldığında doktoru durum hakkında bilgilendirmek ve önerilerine uymak gerekir.