• info@esteaura.com Terrace Fulya, İstanbul
  • +90 530 442 60 99

Yüz Germe Estetiği


Yüz Germe Estetiği

Yüz Germe Estetiği, son zamanların en çok tercih edilen operasyonlardan biridir. Klasik yüz germe olarak da bilinen bu uygulamada yüz bölgesinin talep edilen görünüme ulaşması sağlanır. Ayrıca yüzdeki sarkmalar ve kırışıklıklarda asma ve germe yöntemiyle beraber giderilmektedir. Yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasıyla uygulanabilen Face Lift, çevresel ve genetik faktörlerden etkilenen hastalarda başarılı sonuçlar vermektedir.

Yüz bölgesinde yaşlanma belirtilerine bağlı olarak sarkmalar, lekelenmeler ve kırışıklıklar oluşur. Bireylerin hareketsiz yaşam, düzensiz uyku, aşırı stres, alkol ve sigara tüketimi nedeniyle yaşlanma belirtileri 40’lı yaşlardan sonra görülebilir. Bu tür durumlarda yüz germe uygulamasına başvurulara yüzün estetik yapısı korunabilmektedir.

Yaşlanmanın Etkisiyle Oluşan Durumlar

Yüz bölgesinde yaşlanmayla beraber ortaya çıkan durumlar şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Göz çevresinde çizgiler
  • Göz altı torbalanmaları
  • Göz altında morluklar
  • Göz kapaklarında düşüklük ve sarkmalar
  • Çene altında sarkıklıklar
  • Dudak kenarı çizgileri
  • Kaşlarda düşüklük
  • Burun bölgesinde çizgiler
  • Yanaklarda sarkma
  • Boyunda sarkma ve çizgiler
  • Cilt lekelenmeleri

Bu tür durumların ortadan kaldırılması için yüz germe (Face Lift) yaptırabilir ve yüz bölgesindeki deformasyonları ortadan kaldırabilirsiniz.

Kimler Yüz Germe Estetiği Olabilir?

Boyun ve yüz bölgesinde sarkma ve kırışıklık yaşayan erkek ve bayanlar bu operasyona uygun adaylardır. Ancak genelde 40 yaşını aşmış olan bireylere uygulandığı unutulmamalıdır. Yüz germe ile beraber göz kapağı estetiği, burun estetiği ve alın germe gibi işlemler de başarılı bir şekilde yapılabilir.

Yüz Germe Ameliyatı Öncesi

Yüz germe işlemi cerrahi müdahaleler eşliğinde gerçekleşecek ise işlemden 10 gün önceye kadar sigara, bitkisel gıdalar ve aspirin tüketimi sonlandırılmalıdır. Bu durumlara dikkat edilmediği sürece cerrahi estetik uygulamalarında zorlu süreçler yaşanabilir. Bunun dışında doktorun önerilerine göre hareket ederek randevu saatinde operasyonun yapılacağı hastanede veya klinikte olmanız yeterlidir.

Ameliyata girmeden birkaç hafta önce nöroloji uzmanına danışmanız ve MR çektirmeniz sizin için faydalı olacaktır. Olası ihtimallere karşı doktorunuzun fikrini almalısınız. Özellikle migren ve sinüzit problemi olan kişiler buna dikkat etmelidir. Anestezinin etkisini olumsuz etkileme ihtimali olan alkol kullanımından kaçının. Ameliyattan en az bir ay önce sigara içimini durdurmalısınız. Bu ciddi bir komplikasyon olasılığını en aza indirir. Kanı sulandıran veya pıhtılaşmasına neden olan kronik ilaçlarınızı doktor kontrolünde birkaç aylığına bırakmalısınız.

Yüz Germe Estetiği Nasıl Yapılır?

Hastane ortamında gerçekleşen yüz germe estetiği, lokal ya da genel anestezi altında uygulanabilir. Ameliyatın süresi hastaya ve yapılacak işlemlere göre değişmektedir. Ortalama 3 ile 10 saat arasında süren yüz germe estetiğinden sonra hastalar aynı gün taburcu olabilir. Herhangi bir komplikasyon riski bulunmayan bu operasyonla beraber hastaların taleplerine göre kaş kaldırma, göz kapağı estetiği ya da burun estetiği aynı anda tercih edilebilir.

Yüz germe ameliyatında genelde iz kalmaktadır. Fakat izlerin saklanması nedeniyle dışardan bakıldığında ciddi bir sorun teşkil etmez. Yüz germe estetiğindeki izler kulak arkasında veya şakak bölgesinin biraz üstünde gizlenmektedir.

Yüz dokusunun daha güçlü olmasını sağlayan bu işlemde boyun, yanak, burun ve göz çevresi detaylı bir şekilde incelenir. Daha sonra saç çizgisinden bir kesi atılır. Kulak çevresinden de başlayan kesi, başın alt kısmında sonlanmaktadır. Gerdan, boyun ve yüz bölgesindeki yağların dağıtılmasının ardından yüz bölgesi başarılı bir şekilde şekillendirilir. Son aşamada ise sarkmaya neden olan yüz kaslarına müdahale edilir. Fazlalık deri de alındıktan operasyon sona erer.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası

Yüz germe ameliyatı sonrasında hastalara dren takılır. Kanama ve ödem riskine karşı önemli bir tedbir olan drenler ayrıca iyileşme sürecini hızlandırır. 1 gece istirahat edecek olan hastalardan 7 gün sonra dikişler alınır. Saç derisine atılan dikişler ise 10. günün ardından alınır. Hastalar operasyondan sonraki 2. gün itibariyle ılık banyo yapabilir. Ancak ağır aktivitelerden 1 ay boyunca kaçınılmalıdır. Herhangi bir yan etkisi olmayan bu işlemde kısa süreli morluk ve şişlikler görülebilir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır?Yaşlanma karşıtı olan ameliyatlar için belirli bir kısıtlama yoktur ve birden çok cerrahi işlem ile yapılabilmektedir. Yaşa bağlı deformasyonları ortadan kaldırmak için yapılan bir ameliyattır. Yüzde meydana gelen kaz ayakları, kırışıklık, sarkma gibi yüzün ovalini daha belirgin hale getirmeye ve ciltteki yağ dokusu fazlalıklarından kurtulmanızı sağlar. Yüz germe ameliyatı sonrasında hasta olduğundan daha genç göstermektedir. Yüz germe ameliyatı nasıl yapılır, neden yapılmalıdır? Bu konuda daha detaylı bilgi alabilmek için makalenin devamını okuyabilirsiniz.

Yüz Germe Operasyonları Ne Zaman Yaptırılmalıdır?

Uzmanlar yüz germe estetiklerini 30 yaş ve sonrası için tavsiye etmektedir. Her insan farklı karakteristik ve bireysel özelliklere sahiptir. Herkesin yüz şekli, anatomik yapısı, gen özellikleri değişmektedir. Bu farklılıklar cilt bakımına, hormonal durumlara, yaşam standartlarına göre belirlenmektedir. Yaş aldıkça liflerin yapısı değişir, vücuttaki kolajen seviyeleri azalır. Hyaluronik asit eksikliği nedeniyle ciltte kırışıklıklar meydana gelir. Bağ ve kas dokusu ehemmiyetini kaybeder. Bu yüzden belirli yaştan sonra yüz germe estetiğine ihtiyaç artmaktadır.

Yüz Gerdirmenin Faydaları Nelerdir?

Cilt esnekliğini kaybettiği zaman yaşlı ve bakımsız bir görüntü ortaya çıkar. Cilde yeniden genç bir görünüm kazandırmak ve cildi sıkılaştırmak için yüz germe gibi estetiklere başvurulur. Yüz germe operasyonları sadece ileri yaş grubu için değildir. Gençler de düzgün hat, dolgun elmacık kemiklerine sahip olmak için bıçak altına yatabilmektedir. Yüz germe tekniği derinin alt kısmını sıkılaştırmanın yanı sıra bu bölgelerdeki kaybolmuş yağ dokusunu da geri kazanmaya yardımcı olmaktadır. Vücudun başka bir bölgesinden alınan yağ ve kolajen dokusu nakli ile yüze enjekte edilebilmektedir.

Hangi Durumlarda Yüz Germe Tekniğine Başvurulur?

Birden çok sebep için yüz germe tekniği yapılabilmektedir. Boyundaki gıdı bölgesinin kavisli ve sarkık görünmesi, kaşın alt tarafındaki çizgilerin belirgin hale gelmesi, aşırı kilodan kaynaklanan yüz şişmesi, yanakların sarkması, düşük çene yapısı, cilt ve deri gevşekliği, belirgin gevşek kıvrımlar yüzü çok yorgun, yaşlı gösterebilmektedir. Bu gibi şikayetleri olan kişiler yüz germe operasyonlarını başvurmaktadır.

Yüz Germe Çeşitleri Nelerdir?

Yüz ve boynun üzerindeki yaşa bağlı deformeleri iyileştirmek için dairesel yüz germe tekniği kullanılmaktadır. Yüzün üst bölgelerini düzeltebilmek için ön germe uygulamaları yapılmaktadır. Çene estetiği de yüz germe operasyonun bir parçasıdır, yüzün altında kalan bölgenin boyutunu veya biçimini düzeltmeyi amaçlayan estetik bir işlemdir. Genellikle yüz germe operasyonu ile eş zamanlı olarak yapılır. Çoğu zaman hastaların çene büyütmeye, çene küçültmeye veya törpületmeye ihtiyacı olabilir.

Bu durumda uzman doktor hastanın kendi yağ hücrelerini de kullanabilmektedir. Daha yaş almış hastalarda yüzün alt boyun kısmının kaldırılmasına boyun germe estetiğide eşlik etmektedir. Bunun sonucunda çenedeki kırışıklıklar ve gıdı bölgesi ortadan kalkar. Kaş ve üst göz kapağı kaldırma, gözleri büyüterek badem göz yapısı elde edilir, bu teknik kişinin daha genç ve net görünmesini sağlarken, alında yapılan germe işlemi kaş ve alın bölgesini birleştiren derin çizgileri ve kırışıklık problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda yanaklarda yapılan düzeltmeler estetik açıdan daha çekici bir yüz yapısı elde etmeye olanak sağlamaktadır. Tüm bu yüz yapısını düzeltmek için farklı işlemler uygulanmaktadır. Kombine yüz germe, endoskopik kaldırma, yüzde kontur uygulaması, elmacık kemiği estetiği gibi teknikler bunlardan bazılarıdır.

Ameliyatsız Yüz Germe Mümkün Mü?

Ameliyatsız yüz germe estetiği nasıl yapılır; Yüz gerdirme estetiği en belirgin sonuçla en radikal şekilde yüz gençleştirme yöntemidir. Dairesel yüz gerdirme yönteminin tıpta henüz başka bir alternatifi yoktur. Fakat lifting ve iplik ile yüz germe gibi basit estetik işlemleri uygulanabilir. Ameliyatsız ve kesik olmadan yapılan bu işlem en fazla 2 veya 3 yıl kalıcı olmaktadır.

Germe İşlemleri Nasıl Yapılmaktadır?

Yüz germe estetiği nasıl yapılır; Doktor ağız veya alt dudak bölgesinde bir kesi yapar. Silikon veya implant kullanabilir. Bunun dışında eğer gerek duyulursa doku, yağ hücreleri de enjekte edilebilir. Genel anestezi uygulanarak boyun, yüz ve çene germe yapılır. Ameliyat bitiminden sonra hastaya iç dikiş yapılır. Ameliyat süresi hastadan hastaya değişmektedir. Ortalama bir süre verilecek olursa 2-3 bazen daha fazla sürebilir. Germe işleminden sonra hasta, doktor gözetiminde birkaç gün istirahat etmektedir.

Yeni Nesil Yüz Gerdirme İşlemlerinin Farkı Nedir?

Gereksinimleri karşılayan son model ekipmanlar, hasta güvenliği standartları, müdahale sonrası herhangi bir rahatsızlık vermeyen son nesil anestezi uygulamaları, ücretsiz cerrahi muayeneler, hastane yataklarının otel odası konforunda olması, normal yaşama hızlı dönüş, eğer ciddi bir sorun yoksa hastanın ertesi gün taburcu edilmesi gibi özellikler yer almaktadır.

Yüz Germe Estetiği İçin Yaş Sınırlaması Nelerdir?

Bu operasyon için net bir yaş sınırlaması yoktur. Fakat herkes için farklılık gösterebilir. Değişik bölgelerdeki cilt yaşlanmalarının farklı yaşlarda ortaya çıkabilmesi mümkündür.Hasta bu konuda kendi kararını kendisi verebilmektedir. 30yaşındaki bir birey yüz germe estetiği olabileceği gibi 60yaşındaki birey de bu operasyonu yaptırmayı tercih edebilir.

Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci

Hastaneden ayrılmadan önce yüze bir hafta boyunca takılması gereken bir bandaj uygulanmaktadır. Yüz germe işleminden sonra 3 hafta içinde kaybolan geçici ödem ve morluklar olabilir. 5-6 ay boyunca hafif şişlikler oluşabilir. Gelişen teknoloji sayesinde plastik cerrahlar tarafından yapılan gençleştirme ameliyatına yönelik farklı ve iyileşmeyi hızlandıran yöntemler uygulanmaktadır. Bu sayede yüz germeyi minimal bir şekilde acı duymadan ve konforlu bir ameliyat süreciyle geçirmenize yardımcı olunur.

İşlem Sonrası Beslenme Koşulları Nasıl Olmalıdır?

Hasta uzun süre şişlik ve ağrılar ile mücadele edeceği için yemek yemekte ilk haftalar çok zorlanabilmektedir. Bu yüzden katı beslenme tarzından çok sıvı gıdalar tüketmelidir. Bol su ve yumuşak dokulu meyveler iyileşme sürecini hızlandıracaktır. Ameliyatın yan etkisi olarak hastada ateş olabilir. Hasta bu süreçte ılık veya soğuk gıdalar tüketmelidir. Sıcak ve acılı yiyeceklerden uzak durmalıdır.

Yüz Gerdirme Sonucu

Operasyon sonucu uzun yıllar boyunca yeni yüzünüzü kullanabilirsiniz. Yüz, boyun, güzel ve belirgin yüz hatları sizi daha taze ve canlı gösterecektir. Bu işlem sonrası kalıcı etkiyi pekiştirmek ve iyileştirme süresini kısaltmak için cildinize iyi bakmanızı, sağlığınızı içten koruyarak dikkatlice izlemenizi öneririz.

Yüz Gerdirmenin Maliyeti Ne Kadardır?

Bu işlem için fiyatlar estetik cerrahın tecrübesine, tekniğine ve niteliklerine göre değişiklik göstermektedir. Hasta için doktorun inisiyatifine bağlı olarak da ufak indirimler yapılabilir.Ameliyat sonrası hastanede kalmak genel ücretlere dahil edilebilir.Fakat maliyet hastane ve özel estetik merkezlerinde farklı olabilmektedir.