• info@esteaura.com Terrace Fulya, İstanbul
  • +90 530 442 60 99

Yüze Yağ Enjeksiyonu

Vücudun ve yüzün belirli bölgelerine dolgunluk sağlamak için yağ enjekte edilebilir. Yüze yağ enjeksiyonu yapılacak olan bölgeler:

  • Yanak Dudak Çizgisi
  • Alın Yağ Enjeksiyonu
  • Çene Ucu
  • Kalça
  • Bacak Yağ Enjeksiyonu
  • Yüz Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu lokal anestezi altında yapılır. Kinin isteğine bağlı olarak yapılan bir müdahale çeşididir. Bazen lokal anestezi işlemi yeterli gelmez ve cerrahi bir durum gerektirebilir. Örneğin: Yüz germe yapılırken yanakların yağ enjeksiyonu ile dolgunluk sağlanması gibi… Alınan yağlar özel işlemlerden geçirilir. Bu işlemler (yıkama santrifüj) transfer bölgesine uygun bir enjektöre aktarım sağlanarak enjekte edilir. Bu işlemlerde herhangi bir kesi olmadığı için iz kalmaz. Yağ enjeksiyonu yapılırken karın bölgesi, bel ve kalça bölgesinden alınır. Son zamanlarda da oldukça popüler bir işlem olan yağ enjeksiyonu, yüze de uygulanabilir. Yüze yağ enjeksiyon işlemi ilerleyen yaş durumlarında oluşan doku kayıplarında uygulanabilir.

Orta yaşı geçmiş kişilere yüze yağ enjeksiyonu uygulanabilir. Bunların yanı sıra orta yüzü basık ve çene hatları zayıf olan kişilere yağ enjeksiyonu uygulanarak yüz hatları değiştirilebilir. Yüz yağ enjeksiyon işlemi yapılırken, göz çevresi, şakaklar, üst göz kapakları, göz altları, elmacık kemiği, burun ve dudak çizgileri, alt çene kemiği ve çene ucu kısmına sıklıkla uygulanır. Yağ enjeksiyonu enjekte yapılan bölgeye hacim vererek kırışıklıklarında giderilmesinde yardımcı olur. Enjeksiyon yapılan bölgeye göre işlem farklılığı gösterilir. Uygulanan bölgenin derinlik ve karanlığına bakılarak enjekte miktarı belirlenir. Zaman geçtikçe yağ dokusunun belli bir kısmı emilebilir ve etkisini yitirebilir. Emilim genellikle 6 ayda gerçekleşir. Bu yüzden bu işleme tek seans yetmeyebilir.

Yüze Yağ Enjeksiyonu Operasyon Süreci

Yüze yağ enjeksiyonu yapılırken asıl amaç doku hacmi azalmış bölgelere uygulanmasıdır. Bu şekilde uygulandığı zaman cilt için daha doğal, güvenli ve uzun ömürlü sonuçlar verir. Yağ dokusu enjekte edilerek uygulanır. Enjekte yapılacak olan doku vücudun bir kısmından alınarak, bir işlemden geçerek enjeksiyon işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem birkaç kez tekrarlanabilir. Uyumsuzluk gibi bir durum olamaz. Çünkü kendi dokunuzdan alındığı için tepki verecektir.

Operasyondan önce ön görüşme yapmak önemlidir. Kullanılan ilaçlar kesinlikle doktora söylenmelidir. Operasyona başlamadan önce bu ilaçların kesilmesinde fayda vardır. Operasyon yapılacak bölgeye göre işlemde de farklılık olabilmektedir. Küçük bölgeye işlem yapılacaksa lokal anestezi, daha büyük bölgelerde ise damar yolu ile uyutma olarak yapılır. Enjekte alınacak olan bölge genellikle bel ve karın bölgesidir. Bu bölgeden alınan yağ dokusu özel bir işlemden geçirilir. Burada burun kenarından, elmacık kemik bölgesine, dudak köşesine özel uçlarla enjekte işlemi sağlanır.

Yağ enjeksiyon işlemi diğer yüz estetiği operasyonları ile veya tek başına uygulanabilir. İşlem süresi uygulanacak bölgeye ve işleme göre farklılık gösterebilir. Bu işlem süreci 2 saate kadar uzayabilir. Yağ enjeksiyon işlemi ağrısız bir işlemdir. Burada tek sorun şişlik ve morluk oluşmasıdır İşlemden sonra hastanın durumuna bakılarak, aynı gün eve gönderilir. Hastada çok şişlik ve morluk varsa 1 gün hastanede kalması gerekebilir. İlk 2 gün ağrılı bir süreç olabilir. Bu durumda ağrı kesicilerle atlatılabilecek durumlardır. Hastaların ameliyat sonrasında 3 ay boyunca güneşten korunmaları gerekir.

Yağ Enjeksiyonu Ameliyatı Sonrasında Karşılaşılabilecek Durumlar

Ameliyattan sonra dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır.

  • ​Uyuma pozisyonuna dikkat edilmesi gerekir. Yüz üstü uyunmamalıdır. Sırt üstü veya yana doğru yatarak uyumak gerekir.
  • Ağrılı bir durum olursa doktorun verdiği ilaçlar kullanılmalıdır.
  • Bayanlar makyaj yapmak için en az 1 gün beklemeleri gerekir. 
  • Glikolik asit içeren cilt bakım ürünlerinden uzak durulmalıdır.
  • Uygulama bölgesindeki yüz mimikleri 3-4 gün boyunca kullanılmaması gerekir. 
  • Kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durulması gerekir. 
  • İşlemden sonra 1 hafta süreyle spordan ve yoğun egzersizlerden uzak durulması gerekir. 

Bu durumların dışında beklenmeyen bir şey olduğunda doktora başvurmak gerekir.