Badem göz estetiğinin fiyatlarını etkileyen nedenlerin arasında seçilecek olan ameliyat yöntemi ilk sırada gelir. Düşük duran bölge yalnızca yukarıya doğru mu çekilecek? Yoksa fazla derinin alınması mı gerekli? Bu gibi soruları hastanın yüz ve göz şekline göre hekim cevaplayacak ve en uygun operasyon planlamasını belirleyecektir. Seçmiş olduğunuz hastane, hekim tecrübesi, hizmet kalitesi, ameliyat yöntemi fiyat üzerinde etkilidir. Tecrübeye bağlı bir ameliyattır, kişiye özel planlanır bu nedenle de fiyat standardı yoktur. Hekim seçimi ve operasyonun donanımlı bir hastane ortamında gerçekleşiyor olması hasta için çok önemlidir.
Badem göz, daha büyük daha canlı bakış için kişilerin tercih ettiği bir estetik yöntemidir. Latince “kantoplasti” adı verilir. Her göze uygun bir operasyondur. 18 yaş sonrası herkes tercih edebilir. Hasta daha güzel, canlı ve çekici bakışlara sahip olur.
Yaş sınırı yoktur, ancak 18 yaş sonrası için daha uygun bir operasyondur. Yaş ilerledikçe, göz kapaklarında sarkmalar meydana gelir. Bazı kişilerin göz kapakları doğuştan aşağı doğru durur. Bir gözde ya da kaşta daha fazla mimik olmasından dolayı, sürekli bir yöne yatmaktan kaynaklı iki gözün simetrisi bozulmuş olabilir. Düşük göz kapakları ve asimetri, kişinin mutsuz ve hüzünlü görünmesine sebep olur. Bu gibi şikayetler badem göz ameliyatı ile çözülebilir.
Hastanın ihtiyacına göre ameliyat yöntemleri değişiklik gösterir. Üst göz kapağı ile alt göz kapağının birleştiği yer çok önemlidir. Yere paralel ya da çok hafif bir şekilde yukarı doğru olmalıdır. Bu durum hekim tarafından değerlendirilir. Oluşacak görünüm, ön görüşmelerde hastaya ifade edilir. Öncelikle hastanın yüz şekline göre çizim yapılır. Hasta tam olarak nasıl bir görüntüye sahip olmak istiyorsa hekim ile görüşmelerinde bu talebini net bir şekilde belirtmelidir.
Ameliyat genellikle lokal anestezi altında yapılır. Sarkık duran bölge yukarıya çekilerek fazla doku ya da deri alınabilir. İnce bir dikiş ile yukarı kaldırılarak dikilir. İşlem ortalama 1 saat sürer. Bu şekilde daha çekik bir göz şekli elde edilmiş olur ve göz daha büyük görünür.
Ameliyat yerindeki dikişler 4-5 gün sonra alınacaktır. Bu süreçte kaşıntı hissedilmesi normaldir. Ancak herhangi bir şekilde müdahale etmemek, kaşımamak gerekir. Dikişler alındıktan sonra da göz çevresi ile çok fazla oynamamak, el temasından kaçınmak önemlidir. Göz çevresindeki doku daha gevşek olduğundan yeniden deforme olmaya müsaittir. Bu nedenle göz çevresine hassas davranılmalıdır.
Hasta ameliyattan sonra dikişler alınana kadar evde istirahat edebilir ancak hastanede yatışa gerek duyulmaz. Dikişler alındıktan sonra da günlük yaşama dönülebilir.