İstanbul saç ekimi pek çok güzellik merkezindeki uzman hekimler tarafından ya da estetik cerrahların kliniklerinde rahatça ve güvenli bir şekilde yapılabilen bir işlemdir.
Saç ekimi nedir? Saç ekimi, kişilerin saçlarının dökülmesi problemini ya da saç kaybı çok olan kişilerin seyrelme ya da kelleşme problemlerine tıp camiasının getirdiği doğal ve kalıcı bir çözüm yolu olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kişilerin saç köklerinde görülen zayıflama, saç köklerinin aktifliğini kaybettiği ve bunların sonucunda da kişilerin saçları ya seyrelir ya da kişide kellik oluşur. Saç ekimi, tam olarak bu sorunu, bir şekilde seyrelen ya da kelleşen bölgeye kişinin sağlıklı saç kökleri mikro cerrahi işlemler uygulanarak ekim işlemi yapıldığı biliniyor. Yani saç ekim işlemi saçsız kalan bölgeye, kişinin sahip olduğu saç köklerinin nakledilme yöntemi ile sorununun çözülmesidir.
Saç ekim işlemi tümüyle kişilere özel olarak planlanarak sadece kişiye özel uygulamalar sonucunda gerçekleştirilir.
Ayrıca saç ekimi fiyatları sayfamızda ilginizi çekebilir.
Saç ekimi operasyon mudur? Evet, saç ekimi mikro cerrahi yönteminin kullanıldığı bir çeşit operasyondur. Saç ekim işlemi genel olarak hastaların ense bölgelerinde bulunan ve dökülmeye karşı oldukça dirençli bir yapıya sahip olduğu bilinen saç köklerinin toplanması sonucunda kişinin seyrelme sorunu olan bölgesine ya da kişinin kelleşme sorunu yaşadığı bölgesine; mikro cerrahi yöntemle açılan bir çeşit kanallara saç köklerinin yerleştirilmesidir.
Neden saç ekimi yapılır? Kişilerin saç seyrelme sorununu çözmek ya da kişinin kellik sorununu çözmek için bu işlem yapılır. Saç ekiminin amacı kişinin kafa bölgesinde gerçekleştirilen işlemin belli olmaması esasına dayalı olarak doğal duran ve kalıcı bir saç oluşumunun görüldüğü sorunsuz bir işlem gerçekleştirmektir. Saç ekiminin bir çeşit cerrahi operasyon olması sebebiyle saç ekim işlemi yaptırmak isteyen kişilerin mutlaka bu alanda uzman ve saç ekimi konusunda tecrübe sahibi olan hekimlerin ve bu operasyonu yönetecek tecrübeli ekiplerin çalıştığı hastane ortamını tercih etmeleri tavsiye edilir.
İstanbul saç ekimi konusunda kişilere oldukça farklı alternatif sunmaktadır. Saç ekimi yaptırmak isteyen kişiler bu uyarıları dikkate alarak kendilerine en güvenli ve sorunsuz işlem gerçekleştirecek yeri seçmelidir.
Saç ekimi kimlere uygulanır? Sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Ancak yapılan saç ekimi işlemleri düşünüldüğünde özellikle günümüzde 50 yaş ve üstü erkeklerin hemen hemen yarısında saç dökülme sorunu görülmesi sebebiyle saç ekimi genellikle 50 yaş ve üstü erkeklerin sıkça başvurduğu bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak kozmetik ve estetik cerrahi olarak tanımlanan saç ekimi sadece bu yaş grubunda görülmez. Pek çok kadının saç dökülmesi ya da saçlarında seyrelme sorunu sebebiyle saç ekimi kadınlar arasında da oldukça sık tercih edilen bir uygulamadır.
Saç ekimi 18 yaş üstü herkes için uygulanabilir.
İnsanlar neden saç kaybı yaşar? İnsanların saç kaybı yaşamasındaki en temel sebep genetik kodlama faktörü olarak bilinir. Genetik kodlama faktörü kişinin saçlarının dökülmesine, saç telinin yapısına ve kalitesine etki ettiği kadar bu dökülmenin nereden olacağını da belirleyen bir neden olarak açıklanıyor. Bunun yanı sıra insanların yaşının ilerlemesine bağlı olarak saç kaybı da görülebiliyor. Ayrıca kişinin ciddi yaralanma yaşaması ya da pek çok farklı hastalık da kişinin saçlarının dökülmesine sebep olabilmektedir.
Saç ekim işlemi uzman cerrah tarafından kişinin saçlı bölgesinden alınan saç köklerinin saçsız bölgeye dikilmesi olarak biliniyor. Ancak aslında bu kıl kökü transferi kaş, bıyık, sakal gibi kişinin vücudunda dökülme yaşanan her alana uygulanabilen oldukça başarılı bir yöntem olarak biliniyor.
Saç ekimi nasıl yapılır? Saç ekimi işleminde dökülme olan bölgeye, hastanın kendi sağlıklı saçlarından alınan saç kökleri eklenir. Bu sebeple saç ekim işlemi tümüyle kişiye özel planlanan ve uygulan bir işlemdir.
Saç ekimi işlemi uygulamasında genel olarak kişinin ense kısmından alınan saç kökleri, dökülmenin olduğu yani hedef olarak belirlenen saçsız bölgeye ekilir. Kişiden alınan bu saç kökleri greft olarak isimlendirilmektedir. Nadir olarak bazı durumlarda kişinin ensesinde ya da şakak bölgesinde yeterli yoğunlukta sağlıklı saç bulunmayabilir. Bu tarz bir durumda kişinin kollarından ya da göğsünden veya yoğun kıllanma olan bölgelerinden alınan kökler de saç ekimi işleminde kullanılabilir. Saç ekimi uygulaması, saç kaybının miktarına bağlı olarak birkaç saatte gerçekleştirilebilir. Ancak saç ekimi yapılacak olan saçsız alan çok büyük ise tedavinin tamamlanması bir kaç seans sürebilir.
Saç ekimi işleminde anestesi yapılır mı? Saç ekimi işleminde genel anestezi yapılmamaktadır. Saç ekimi genel olarak sedasyon işlemi ile ya da lokal anestezi ile yapılır. Saç ekimi işlemi bittikten sonra kişinin baş kısmını çevreleyen bir bandaj uygulaması yapılır. Saç ekimi işlemi yapılan kişi 1 saat ya da 2 saat içinde taburcu edilir. Nadiren hastalarda görülen ağrılar için ağrı kesici kullanmaları önerilir. Kişiler taburcu olduktan sonra yani saç ekiminden sonra 3 gün dinlenmelidir. Bu sürenin sonunda başlarını kapalı olacak şekilde günlük hayatlarına ya da okul ve iş hayatlarına dönebilirler. Saç ekiminden sonra pansuman 5. Günde yapılır.
Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin çoğu saç ekimi için hangi yöntemler kullanılıyor? Sorusunu merak etmektedir.
Saç ekiminde FUE uygulaması olarak bilinen ve saç ekiminde iz bırakmayan FUE ya da ensede bazen hafif iz bırakan başka yöntemler kullanılabilir. Her yöntem % 100 başarı sağlamasa da oldukça etkili yöntemlerdir. Saç ekimi FUEyöntemi saç köklerinin tek tek alınarak, kişinin saçlarının olmadığı ya da eksik olduğu bölgelere ekilir. Bu yöntemde enseden saç içeren bir deri hattı çıkarılarak saç ekimi yapılacak kişinin, saçsız bölgesine ekimi yapılır. Kişinin genellikle verici alan olarak yani saçın alındığı bölge kullanılmak üzere baş arkası / ense ve yan taraflarında sağlıklı saçları olması gerekir. Kişinin saç rengi, saçın sertlik derecesi, saçın dalgalı ya da gür olması gibi pek çok faktörün yapılacak işlemin sonucunu etkilediği bilinir.
Saç ekimi için hangi yöntemin tercih edileceğine kişinin saç ve kafa deri analizleri yapılarak ve sonrasında kişinin belirlediği öncelikleri göz önünde alınarak uzman hekimle saç ekimi yaptıracak kişi birlikte karar verir. Ancak genel olarak iz bırakmayan FUE yöntemi tercih edilmektedir. Sadece bazı kişilerde ve bazı durumlarda başka yöntem de uygulanabilir.
Saç ekimi sadece kellik için mi yapılır? Sorusu oldukça merak edilir. Zannedilenin aksine saç ekimi sadece kellik için uygulanan bir yöntem değildir. Saçlarında seyrelmiş bölgeler olan kişiler, saç yoğunluğunu artırmak amacıyla da saç ekimi yaptırabilir.
Saç ekimi için en önemli şart nedir? Saç ekim işleminin aslında çok ciddi bir çeşit cerrahi operasyon olduğu kabul görmektedir. Bu sebeple saç ekim işlemi esnasında risklerin yok denecek kadar az bir düzeye indirilebilmesi için bu işlemin hastane ortamında yapılması, saç ekim işleminin en önemli şartı olarak kabul edilir. Hastane ortamında gerçekleştirilecek olan saç ekim işlemi, alanında uzmanlaşmış ve saç ekim işlemi konusunda tecrübe kazanmış estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Bu kişinin hem en az risk yaşamasını hem de yaptırdığı saç ekim işleminin başarısını artırdığı için oldukça önemli bir konu olarak bilinir.
Saç ekimi sonrası ekilen saçlar dökülür mü? Hem saç ektirmeyi düşünenlerin hem de saç ekimi işlemi yaptıranların merak konusudur. Kişiye herhangi bir yöntemle saç ekimi yapılır. Kişiye ekilen bu saçlar, ekim işleminin sonrasındaki birkaç hafta içinde dökülür. Fakat bu dökülme normal bir durumdur. Çünkü ekim işlemi sonrasında dökülen saçların neredeyse tamamı 3 ay ya da 4 ay sonra bu bölgeden çıkmaya başlar. Bu durum geçici dökülme olup bu bölgede yeniden çıkan saç kökleri kendi karakterini koruyarak yeniden dökülme sorunu yaratmaz. Uygulanan bu kozmetik cerrahi sonrasında saç kaybı ilerleyici olarak devam eder. Ancak bu durum saç ekimi yapılmayan başın diğer kısımlarında görülebilir.
Saç ekimi uygulamasının bilinçsiz yapılmasının oluşturduğu riskler nelerdir? Esasen kişinin yaptıracağı en ufak bir cerrahi operasyon bile çeşitli ve farklı risklerin görülmesi olağan bir durumdur. Özellikle saç ekim işleminin tecrübeli ve deneyim sahibi bir ekiple, tam teçhizatlı bir hastanede yapılması bu konuda çok önemlidir. Çünkü alanında uzmanlaşmış ve saç ekim işlemi konusunda tecrübe kazanmış estetik ve plastik cerrah tarafından yapılacak olan saç ekim işleminde en az risk oluşumu sağlanabilir.
Yeniden saç ektirmek gerekir mi? Bazı hastalarda ve bazı durumlarda kişilerin saç seyrelme sorunu ya da kelleşme sorununun ciddiyetine bağlı olarak saç ekim işlemi 1 yıl ya da 2 yıl gibi bir zamandan sonra yeniden bir saç ekiminin yapılması gerekebilir. Ancak bu oldukça az rastlanan bir durumdur.
Saç ekimi estetik bir işlem mi yoksa tıbbi bir işlem mi? Esasen saç ekimi kişinin görüntüsünün iyileştirilmesi sebebiyle estetik bir işlem olduğu kadar bu saç ekim işleminin de oldukça titizlik ve özen isteyen ve çeşitli komplikasyonlara yol açabilmesi sebebiyle tıbbi bir işlemdir. Ayrıca saç ekim işleminde mikro cerrahi yönteminin kullanılıyor olması da bu işlemin bir tıbbi işlem olduğu görüşünü destekler niteliktedir.
Saç ekimi yapılabilmesi için uygun şartlar nelerdir? Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle kişinin fiziki gelişimini tamamlamış olması gerekir. Ayrıca saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin saç ekim işlemini engelleyecek fiziksel bir hastalığının olmaması gerekir.
Saç ekimi işlemi sırasında saç kökü alınacak bölgede yeter miktarda ve ekime uygun olarak nitelenen saç kökü var ise; saç ekimi yapılacak kadar bir açılma sorununuz var ise siz bu uygulama için kesinlikle doğru kişisiniz demektir.
Saç ekim işlemi yalnızca erkek tipi saç dökülmelerinde başarı sağlayan bir teknik değildir. Bu saç ekim işlemi bazı hastalıklar sonucunda saç kaybedilmesinden sonra birkaç bölgede görülen lokal dökülmelerde ya da ameliyat sonunda atılan dikişin saç köklerine zarar vermesi sonucunda bu noktalarda görülen eksiklikleri tamamlamak için de tercih edilen bir yöntem olarak sıkça uygulanmaktadır.
Saç ekim işlemi erkekler tarafından çok tercih edilen bir işlem olmasının yanı sıra esasen pek çok kadın tarafından da tercih edilen bir yöntemdir. Saç ektirmek isteyen kadınlar genel olarak saçlarında seyrelme sorunu yaşamaları sebebiyle bu yöntemi tercih eder. Kadın hastalarda saç ekim işlemi tıraşsız olarak gerçekleştirilebildiği için kadınlara oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır.
Saç Ekimi İşlemi Sonrasında Çıkan saçlar doğal görünüyor mu? sorusu özellikle saç ekimi yaptırmak isteyenlerin en merak ettiği konudur. Bu sorunun cevabı yine saç ekim işleminin alanında uzmanlaşmış ve saç ekim işlemi konusunda tecrübe kazanmış estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılmış olması en belirleyici unsurdur. Eğer saç ekim işleminizi güvenilir bir uzman doktora bir hastane ortamında yaptırırsanız hiçbir şekilde ekim olduğu anlaşılmayan, sağlıklı ve gür saçlara kavuşma hayalinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Saç çizgisi nedir, saç ekiminde saç çizgisi nasıl belirlenir? Öncelikle saç çizgisi nedir bunu açıklamak gerekir. Saç çizgisi kişiye özel olan ve saçların çıkış hattı olarak bilinen anotomik bir hat olarak tanımlanabilir. Kişinin alnının bittiği saçlarının başladığı alan göz önünde tutularak doğal saç sınırının ne olduğu belirlenmektedir. Ayrıca ekim yapılacak hastada özellikle ekim esnasında alın kasına zarar verilmemesi oldukça önemlidir.
Uzman doktor hastanın yüz şekline, saç yapısına, kişinin saçlarının dökülme şekline, alın kasına, saçsız derinin durumunu göz önünde tutarak saç ekim işleminden önce saç çizgisi belirlenir ve bu esnada uzman doktor hastanın ne istediğini de saç çizgisi belirlemede dikkate alır.
Saç ekim işlemi ağrılı bir işlem midir? Saç ekim işlemi lokal anestezi altında alanında uzmanlaşmış ve saç ekim işlemi konusunda tecrübe kazanmış estetik ve plastik cerrahlar tarafından yapılıyorsa ekim esnasında ağrı hissetmeniz mümkün değildir.
FUE Yöntemi nedir? FUE yöntemi, ‘Folicular Unite Extraction teriminin kısaltılmış hali olarak bilinir. Bu yöntemde dökülmemek üzere kodlanmış olan yani non androjenik saç köklerinin bulunduğu ense ya da kulak üstündeki kısımdan herhangi bir kesme ya da dikme işlemi olmaksızın Folliculer üniteler hastalara özgü olarak kullanılan mikro cerrahi aletlerin bir bir çıkardığı ve çıkarılan saçların saçsız alana dikildiği bir uygulama biçimidir. FUE yöntemi lokal anestesi ya da sedasyon ile kişi hiçbir ağrı hissetmeden uygulanabilir.
En son gelişmeler sonucunda halihazırda kullanılan FUE yöntemi yenilikçi ve modern yaklaşımlar benimsenmesi sonucunda farklı biçimlerde uygulanabiliyor. Bu biçimlerden bir Saphire FUE yöntemi, diğeri ise DHI FUE yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.
FUE Yönteminin Kişiye Sağladığı Avantaj Nedir?
FUE Yönteminin kişiye sağladığı avantaj nedir? Eğer saç ekim işlemi FUE yöntemi ile yapılmışsa kıl kökleri bir bir ve hastaya özgü mikro cerrahi aletler vasıtası ile çıkarılmıştır. Bu sebeple FUE yönteminin sağladığı ilk avantaj işlemin ardından 2 gün ya da 3 günde hastanın iyileşmesinin sağlanabilmesidir. Ayrıca bu yöntemle hastada iz kalmaması da FUE yönteminin en büyük avantajıdır.
FUE yönteminde günlük hayata dönmek ve iyileşme süresi ne kadardır? FUE yöntemi ile uygulanan saç ekim işlemi sonrasında kişiler 48 saatten sonra saçlarının ilk yıkama işleminin ve pansumanının yapılması için hastaneye gitmesi gerekir. 48 saatin ardından kişinin bandajları açılır ve doktor tarafından saçların ilk yıkama işlemi yapılır.